Ga naar homepagina van www.2400.be

vzw Poncho Zwerfkatten krijgt erkenning als dierenasiel
23-8-2011 * 1564 x gelezen

De vzw Poncho Zwerfkatten ontfermt zich al enkele jaren over het lot van zwerfkatten.  Vorige maand werd de vzw door de overheid erkend als dierenasiel.  “We zijn daarmee het enige erkende dierenasiel in Mol”, zegt oprichtster Anne Depré.

“Al vanaf mijn jeugd heb ik katten gehad”, zegt Anne. “Op een morgen vonden we in de tuin een grijs katertje dat onderkoeld was. We verzorgden het en gingen op zoek naar opvang. Dat bleek niet zo eenvoudig. Uiteindelijk vonden we toch iemand die het katertje, dat we ondertussen de naam Poncho hadden gegeven, wilde adopteren. Zo groeide het idee om een vzw op te richten.”

Samen met haar dochter en een vriendin volgde Anne bij Syntra Hasselt een opleiding dierenpension. Momenteel kan de vzw rekenen op een twintigtal personen. “Nadat de zwerfkatten de nodige verzorging kregen en gecastreerd of gesteriliseerd zijn, plaatsen we hen bij opvanggezinnen in afwachting van adoptie. Voor ons staat het welzijn van de katten centraal. Opvanggezinnen en mensen die een kat willen adopteren, zijn steeds welkom.”

Vorige maand werd vzw Poncho erkend als dierenasiel. “Er moest aan een hele reeks voorwaarden voldaan worden,” weet Anne. “De overheid kwam controleren of alles in orde was. Dankzij deze erkenning kunnen we onze vereniging verder uitbouwen. We willen naar het gemeentebestuur stappen om na te gaan of we een rol kunnen spelen bij het beheersen van het zwerfkattenprobleem.”


www.poncho-zwerfkatten.be

Contactgegevens :

Vzw Poncho Zwerfkatten Wezel
Langestraat 10
2400 Mol-Wezel
0478/49.47.37

Bron : 2400.be
Reageer op dit bericht

Tamara Peeters (24/08/2011 18:48:47)
wij zijn ook al een aantal jaren opvanggezin van Poncho en doen dit met hart en ziel.
Die diertjes betekenen alles voor ons.
Daarom nogmaals een dikke proficiat Anne!!
Groetjes Tamara en Danny


Gwen Mintjens (24/08/2011 18:08:22)
wij zijn 1 van de opvanggezinnen voor Poncho en doen dat met hart en ziel!! ik leer nog elke dag bij van Anne, ze doet haar 'werk' met passie en veel bekwaamheid! ze neemt steeds tijd voor mij, als ik vragen of problemen heb. onze diertjes vertrekken nooit zonder volledig gezond en in orde te zijn. de kleine bijdrage als adoptiekost is peanuts, want wie wil nu geen poes die niet volledig in orde is?
ik wil Anne graag bedanken en nog eens feliciteren met de herkenning! Proficiat Anne!! groetjes van Gwen en Sven

cheap beats solo
Ray-Ban Sunglasses Sale

Uw logo hier ?

GRATIS op deze site
-uw zoekertjes
- uw activiteiten


Ontwikkeling websites via DinaWeb

  

c 2002-2010 - Gebruiksvoorwaarden - Copyright